Honours Projectenbureau


Steeds meer studenten hebben de ambitie het beste uit zichzelf te halen en zijn bereid extra inspanningen te verrichten. Deze studenten kunnen binnen de Hanzehogeschool terecht bij speciale talentroutes, ook wel honoursprogramma’s genoemd.

In de honours talentprogramma’s gaan deze studenten in multidisciplinaire teams aan de slag in actuele projecten. Projecten waarin opdrachtgevers uit bedrijven en samenleving vraagstukken aanleveren. Complexe vraagstukken waarbij studenten uitgedaagd worden met frisse ideeën te komen. Doordat de oplossingsrichting niet per definitie vastligt, is er ruimte voor creatief denken.

Het Honours Projectenbureau maakt een selectie van de opdrachten, de studententeams en de begeleidende docenten en matcht het juiste team bij de opdracht.

In deze film komen drie projecten aan bod:

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Honoursstudenten werken samen met Herinneringscentrum Kamp Westerbork aan een project met betrekking tot het terughalen en restaureren van originele goederenwagons.
De goederenwagons worden vanaf 12 april 2015 (zeventig jaar na de bevrijding van Durchgangslager Westerbork) gebruikt om het verhaal van kamp Westerbork beter te kunnen vertellen aan vooral de jongere bezoekers, die behoefte hebben aan concrete verbeelding van deze historische locatie.

Regio Brandweer Groningen
Een groep studenten doet onderzoek naar de zelfredzaamheid van burgers in relatie tot brand.

Gemeente Groningen Binnenstad Monitoring
De Gemeente Groningen laat jaarlijks passantentellingen uitvoeren in diverse straten in de binnenstad. Eén dag per jaar worden handmatige tellingen gedaan en deze worden geëxtrapoleerd naar alle dagen van de week. Dit kan met huidige technologische systemen veel beter en slimmer. Een groep studenten gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.hanze.nl/honourscollege

© BelevinginBeeld door Olga Vlieg
06 43 145 671 | olga@belevinginbeeld.nl | KvK: 51869519
Website door timmermanmedia.nl