10 jaar

BelevinginBeeld Filmproducties bestaat 10 jaar!

Ik weet nog goed dat ik 10 jaar geleden druk aan het schetsen was…want mijn handelsnaam, website en visitekaartje dat moest en zou goed zijn voordat ik durfde te beginnen. Maar perfectie bestaat niet, ik moest het gewoon gaan DOEN. Eind januari 2011 naar de KVK en binnen een half uur stond ik weer buiten; het avontuur kon beginnen.

En toen aan iedereen die het maar kon en wilde horen, verkondigen dat ik films maak. Gewurmd in een kokerrok en met visitekaartjes in de aanslag naar de Promotiedagen Noord Nederland. Maar nee, dat ‘koude netwerken’ was niet helemaal mijn pakkie-an. Dicht bij jezelf blijven, Olga!

Vanaf dat moment werd mijn voornaamste focus om opdrachtgevers blij te maken. Blij met een mooie film maar ook blij met een goede samenwerking. Oftewel: goed bereikbaar zijn, afspraken nakomen en verwachtingen proberen te overtreffen.

Eén van mijn eerste opdrachten was voor het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Nadat ik deze film had laten zien op de Hanzehogeschool, vloeide daar de volgende opdracht uit voort. Van het één kwam het ander. En inmiddels kijk ik terug op meer dan 200 producties en ben ik zoveel mooie samenwerkingen en ervaringen rijker.

Zo heb ik tijdens corona het dr. Aletta Jacobs College mogen helpen bij het maken van films van alle deelscholen voor hun digitale Open Dag.
Enkele andere uitschieters van de laatste jaren waren filmen tijdens The 24 Hours of PostNL, een kijkje achter de schermen bij diverse grote bedrijven tijdens het maken van student- en alumnifilms voor de Hanzehogeschool en het vastleggen van the NRG Battle World Edition in Kuala Lumpur.

De camera is mijn toverstaf; deuren gaan open die normaal gesloten blijven en in de rol van interviewer mag ik maximaal nieuwsgierig zijn, heerlijk!

Eén van de mooiste complimenten die ik heb gekregen: “You really managed to capture their personalities”. De opdrachtgever herkende alle geïnterviewden terug in hun ‘authentieke ik’. Om mensen de camera te doen laten vergeten en om personen en verhalen op een echte en pure manier vast te leggen, is waar mijn kracht zit. Vaak vormen interviews dan ook de basis voor mijn films, uiteraard geïllustreerd met bijpassende beelden.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit werk al 10 jaar lang met zoveel plezier mag doen.

De komende 10 jaar hoop ik ook weer veel mooie producties te kunnen maken. Maar nu eerst tijd voor taart en een groot dankjewel aan iedereen die mij op wat voor manier dan ook het vertrouwen heeft gegund in de afgelopen jaren.

Dit virtuele stukje taart is voor jullie!

Hartelijke groet,

Olga Vlieg

© BelevinginBeeld door Olga Vlieg
06 43 145 671 | olga@belevinginbeeld.nl | KVK: 51869519
Website door timmermanmedia.nl